جو پرک درویش

جو پرک نام گونه ای جو می باشد که شکسته شده است. در واقع به جو دو سر بدون غلاف جو پرک می گویند. دانه ای پر خاصیت می باشد که از جو تهیه می شود. به جو کوبیده و له شده جو پرک می گویند..جو پرک درویش کاملا ارگانیک، بهداشتی و محصول سال جاری می باشد که ماندگاری بالایی دارد و کپک نمی زند. جو پرک درویش پخت آسانی دارد طوری که در کمترین زمان آماده می شود در واقع نوعی غذای آماده است.

جو پرک به رنگ زرد یا سفید می باشد. از جو پرک استفاده های مختلفی می شود. جو پرک پس از انجام فعل و انفعالاتی به دست می آید. از غلات پر طرفدار می باشد. این محصول گونه های مختلفی دارد که بسته به نیاز خود می توانید آنها را تهیه کنید.

مشخصات گیاهی جو پرک:

جو پرک به صورت گیاهی علفی رشد می کند. گلهای خوشه ای مانند دارد که در انتهای ساقه گیاه ظاهر می شود که این گلها در نهایت به دانه تبدیل می شود، ساقه این گیاه به صورت تو خالی و به رنگ زرد می باشد. همچون یک ساقه ایستاده رشد می کند. در بیشتر مناطق رشد می کند. برای رشد به آبیاری، دمای و نور کافی نیاز دارد. دانه جو به صورت کشیده و بیضی مانند می باشد. از طریق بذر تکثیر می شود.

کاربرد جو پرک:

از جو پرک بیشتر برای تهیه آش سوپ استفاده می شود. از جو پرک علاوه بر آن در تهیه انواع سالاد ،کتلت، مرغ و ماهی، اسموتی  نیز استفاده می شود. جو پرک را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. از جو پرک می توانید به عنوان صبحانه استفاده کنید

از خواص جو پرک درویش ؛

۱ ـ حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد

جو پرک حساسیت بدن به انسولین را بهبود می‌بخشد که هورمونی تولید شده توسط لوزالمعده است که نقش‌های بسیاری در بدن ایفا می‌کند. یکی از این نقش‌ها تبدیل کربوهیدرات‌ها به انرژی است. انسولین همچنین در سوخت و ساز بدن عملکردی حیاتی دارد. داشتن حساسیت به انسولین یعنی مقاومت بدن شما نسبت به انسولین پایین است. این چیز خوبی است، به ویژه اگر درگیر بیماری دیابت باشید.

۲ ـ باعث تقویت انرژی می‌شود

جو پرک حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده و سرشار از پروتئین است، که بدن را (بدون آسیب) سرشار از انرژی خواهد کرد. غلات کامل به آرامی در بدن جذب می‌شوند، که این یعنی برای مدت زمان بیشتری احساس سیری خواهید داشت. این خواص جو دو سر بالاخص برای ورزش‌ روزانه حائز اهمیت است چون بدن بعد از ورزش احساس خستگی شدید نخواهد کرد.

۳ ـ به تولید هموگلوبین کمک می‌کند

هر وعده‌ی مصرفی جو پرک حاوی دوز مناسبی از آهن است که برای تشکیل هموگلوبین ضروری است. هموگلوبین پروتئین موجود در گلبول‌های قرمز خون است. این مولکول‌ها اکسیژن را به سرتاسر بدن منتقل خواهند کرد و دی اکسید کربن را از بافت‌ها به ریه باز می‌گردانند. تعداد پایین هموگلوبین ممکن است به مشکلات جدی برای سلامتی منجر شود.

۴ ـ سطح کلسترول را پایین می‌آورد

کلسترول بالا یکی از ناراحتی‌های اصلی سلامتی به شمار می‌رود، و می‌تواند به ناراحتی‌های جدی‌تری (مانند حمله‌ی قلبی، سکته، و بیماری قلبی) منجر شود. جو پرک سرشار از فیبر محلول در آب است، که سطح کلسترول بد را کاهش می‌دهد. فیبر محلول همچنین می‌تواند جذب کلسترول را در جریان خون کاهش دهد.

۵ ـ به بازیابی سلامت عضلات کمک می‌کند

کربوهیدرات ها و پروتئین‌ها برای ساختن و بهبود سلامت عضلات مفید هستند. جو پرک هم حاوی پروتئین است و هم حاوی کربوهیدرات. بدن از این کربوهیدرات‌ها برای ساخت عضلات استفاده می‌کند. در جو پرک آهن نیز وجود دارد. این ماده‌ی معدنی مهمی برای حمل اکسیژن از طریق جریان خون به عضلات است. کربوهیدرات‌های موجود در جو پرک به انرژی تبدیل می‌شوند.

 

پاپ کورن درویش
بلغور گندم درویش
فهرست