گندم اصلی ترین و مهمترین غذای بشر محسوب شده، ارزش تغذیهای و فواید درمانی بسیار دارد. مهمترین خواص گندم سبوس دار برای سلامت بشر، فواید و موارد مصرف آن شامل خاصیت ملین، ضد چربی، ضد سرطان، ضد التهاب و آنتی اکسیدان است که یک محصول ارگانیک این خواص را تمام و کمال با طعمی خوش به شما هدیه می دهد تا بر جسم و جانتان نشیند. گندم سرشار از منگنز، فیبر غذایی، تریپتوفان، منیزیم، نشاسته و سلولز است. ارزش غذایی این دانه گیاهی به قدری زیاد بوده که به تنهایی یکی از کاملترین غذاها برای بشر محسوب می گردد. آرد گندم درویش مطابق با تولید وگواهی شده مطابق با الزامات استاندارد ملی ارگانیک ایران (INSO-11000) و سلامت محور، همچنین اصول اخلاقی صورت میپذیرد و در نهایت براساس تعهدات خاص مجموعه جهرم بهین آسا ، با هدف ایفای نقش در سلامت و ایمنی غذایی عموم مردم عرضه می گردند.
اطلاعات بیشتر
خواص ارد گندم
۱. سطح انرژی را افزایش میدهد
بر اساس گزارش مرکز تحقیقات مغز، عملکرد و تغذیه در دانشگاه نورثآمبریا، انگلستان، گندم کامل با ویتامین B که دارد، به بالا رفتن سطح انرژی بدن کمک میکند. علاوه بر این، کل دانه حاوی کربوهیدراتهای پیچیده است، که باعث میشود به مدت طولانیتری احساس سیری کنید و انرژی بیشتری را در مدت زمان طولانی داشته باشید.
۲. از بروز اختلالات متابولیک جلوگیری میکنید
غلات کامل مانند گندم در بهبود بیماران مبتلا به اختلالات متابولیکی بسیار مؤثر هستند. انواع مختلفی از سندرم متابولیک عبارتند از چاقی شکمی، که به عنوان بدن “گلابی شکل” نیز شناخته میشود، تریگلیسیرید بالا، سطح پایین کلسترول HDL محافظ و فشار خون بالا. مصرف محصولات تهیه شده از گندم کامل در برابر این اختلالات از بدن محافظت میکند. همچنین تحقیقات انجامشده توسط دو متخصص تغذیه، جانیس هارلند و لین گرتون، که در ژورنال انجمن تغذیه منتشر شدهاست، نشان داد که مصرف غلات کامل به میزان بیشتر (حدود سه وعده در روز) با سطح BMI و چاقی مرکزی پایینتر همراه بود.
۳ ـ از دیابت نوع ۲ جلوگیری میکند
گندم غنی از منیزیم است که برای بیش از ۳۰۰ آنزیم به عنوان یک کوفاکتور عمل میکند. این آنزیمها در استفادهی کاربردی بدن از انسولین و ترشح گلوکز دخیل هستند. علاوه بر این، مطابق با مطالعهی منتشرشده در مجلهی آمریکایی تغذیهی بالینی، مصرف منظم غلات کامل باعث کنترل قند خون در سطح سالم میشود. افرادی که از دیابت رنج میبرند، میتوانند سطح قند خود را با جایگزینی برنج با گندم در رژیم غذایی خود کنترل کنند.
۴- التهاب مزمن را کاهش میدهد
بتایین موجود در گندم از التهاب مزمن، یکی از مهمترین عوامل در بروز دردها و بیماریهای روماتیسمی جلوگیری میکند. املاح ضد التهابی آن خطر بیماریّهای دیگر مانند پوکی استخوان، بیماریهای قلبی، زوال شناختی و دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد.
۵- از تشکیل سنگهای صفراوی جلوگیری میکند
از آنجایی که گندم کامل غنی از فیبر نامحلول است، میتواند سبب نرم و راحت بودن حرکات روده شود و در عین حال ترشح اسیدهای صفراوی را کاهش میدهد. اسیدهای صفراوی بیش از حد یکی از علل اصلی تشکیل سنگ کیسه صفرا هستند. در نظرسنجیهای مختلف توسط مجلهی آمریکایی گاسترواندرولوژی، ثابت شدهاست که نان و غلات کامل به جلوگیری از تشکیل سنگهای صفراوی کمک میکند.
۶- متابولیسم را بهبود میدهد
فیبر موجود در محصولات تهیهشده از گندم کامل باعث تقویت فرایند گوارش در بدن و بهبود متابولیسم کلی میشود. پزشکان مصرف نان تهیهشده از غلات کامل و سایر غذاهای غنی از فیبر را توصیه میکنند. تحقیقات نشان دادهاند که غذاهای تهیهشده از غلات تصفیه شده نه تنها سبب افزایش وزن میشوند، بلکه خطر مقاومت به انسولین را افزایش میدهند.
۷- فیبر بسیار بالایی دارد
هنگامی که مدام یک رژیم غذایی سرشار از فیبر دارید که از نان گندم کامل و غلات سبوسدار تشکیل شده، میتوانید اطمینان حاصل کنید که مشکلاتی مانند نفخ، حالت تهوع، یبوست و ورم در زمان بسیار کوتاهی پایان خواهند یافت. یک مطالعهی منتشرشده در مجله علم مواد غذایی و فناوری میگوید که فیبر، مانند فیبر موجود در گندم، به حفظ نظم و سلامت سیستم گوارشی کمک میکند. گندم کامل محبوبترین و در دسترسترین ملین است.
همچنین، دیورتیکولیت اغلب به دلیل التهاب و دردهای پایین روده اتفاق میافتد. این اختلال ممکن است منجر به یبوست مزمن و فشار غیر ضروری شود و یک کیسه یا ساک در دیوارهی رودهی بزرگ ایجاد کند. چنین مواردی میتوانند به راحتی و به طور طبیعی با حفظ رژیم غذایی غنی از فیبر و مصرف غلات کامل به طور منظم، درمان شوند.
۸ ـ کبد را سمزدایی میکند
جوانه گندم منبع عالی آنتیاکسیدانها و فیبر فراوان است که به سمزدایی کبد کمک میکنند. کبد یکی از بزرگترین اندامهای داخلی در بدن است و سالم نگه داشتن کبد کمک میکند تا سموم به طور منظم از بدن حذف شوند.
۹ ـ سلامت پوست را ارتقاء میدهد
سلنیوم، ویتامین E و روی موجود در گندم به تغذیهی پوست، مبارزه با آکنه و جلوگیری از آسیب نور خورشید کمک میکنند. همچنین فیبر بالای گندم کامل سیستم گوارش را به بهترین شکل ممکن حفظ میکند، که به طور مرتب کمک میکند تا سموم را حذف کنید. این روند، به نوبهی خود، به حفظ پوستی صاف و جوان کمک میکند.
انواع آرد گندم:
انواع آرد گندم از نظر مقدار گلوتن با هم تفاوت دارند. آردی که برای تهیه نان از آن استفاده میشود، معمولاً میزان گلوتن بالایی دارد و همین امر باعث میشود که استحکام نان در کنار تردی آن حفظ شود و نان شکل خود را حفظ نموده و خرد نشود.
آردهایی که گلوتن موجود در آنها کمتر است نرم تر بوده و محصول آنها هم بسیار ترد و آسیب پذیر میباشد، همانند آردهایی که در تهیهی انواع کیک و شیرینی از آنها استفاده میشوند کمترین میزان گلوتن را داشته و همین مسئله سبب تردی و شکننده بودن برخی انواع شیرینی می شود. آردهایی که در تهیه پاستا از آنها استفاده میشود، معمولاً گلوتن بیشتری نسبت به آردهای کیک پزی دارند. آرد چند منظوره آرد گندمی است که میزان گلوتن آن متوسط می باشد. از این آرد برای تهیه انواع نان، کیک یا شیرینی در مصارف خانگی استفاده میشود.
آرد گندم با توجه به میزان سبـــــوس آن درجه بندی می شود که عبارتند از آرد قنادی، آرد ستاره ، آرد سبوس گرفته و آرد کامل. هر آردی مصرف خاصی دارد که آرد کامل به سبب داشتن سبوس زیاد قهوهای رنگ بوده و نسبت به آردهای دیگر از نظر داشتن ارزش غذایی بالاتر از اهمیت بیشتری برخوردار است.
آرد سفید، آردی است که تنها از قسمت درونی یا نشاسته گیاه گندم برای تهیه آن استفاده شده است.
آرد کامل گندم، آردی را که از تمام قسمتهای ذکر شده (جوانه و سبوس و نشاسته و…) تهیه میکنند.
آرد جوانه گندم، آردی است که تنها از بخش نشاستهای و جوانه گیاه به وجود آمده است و سبوس را از آن جدا نموده اند.
آرد گندم برای تولید محصولات مختلفی مانند انواع نان، ماکارونی، بیسکویت، کیک، کلوچه و شیرینی مورد استفاده قرار میگیرد.
ارزش غذایی گندم:
گندم، غنی از عناصر کاتالیزوری، نمکهای معدنی، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، گوگرد، کلر، آرسنیک، سیلیکون، منگنز، روی، ید، مس، ویتامین B و ویتامین E است .
مسائلی مانند کمخونی، کمبود مواد معدنی، سنگ کیسهصفرا، سرطان پستان، التهاب مزمن، چاقی، سستی و ضعف، سل، مشکلات دوران بارداری و شیردهی مشکلات به سرعت با مصرف گندم کامل، بهبود یافته است. همچنین برای درمان نازایی توصیه میشود. از آنجا که جوانه گندم دو یا سه برابر بیشتر شامل ویتامین B هستند، برای درمان دستگاه گوارش، بیماریهای پوستی، بیماریهای تنفسی و قلبی و عروقی استفاده میشود و به تعادل سطح کلسترول و محافظت از قلب کمک میکند.