ماش درویش

ماش حاوی میزان فراوانی از سایر اسیدهای آمینه‌ی ضروری، از جمله لوسین، ایزولوسین و والین است، که می‌توانند با دیگر منابع گیاهی (مانند غلات سبوس‌دار یا برخی از سبزیجات) یک “پروتئین کامل” را تشکیل بدهند. پروتئین آنها که بسیار قابل جذب است، باعث می‌شود که آنها یک انتخاب هوشمندانه برای گیاهخواران باشد، به خصوص اگر این را در نظر داشته باشیم که دانه‌های ماش چند ماده‌ی مغذی دیگر را نیز به رژیم غذایی فرد اضافه می‌کنند.

از ماش در پخت پلو ماش ، کوکو ماش ، خوراک ماش ، آش ماش ، سوپ ماش و … استفاده می شود .

ماش درویش یک محصول باکیفیت است که در یک بسته‌بندی کاملا بهداشتی و تمیز شده به بازار عرضه شده است.

ماش گیاه بومی هندوستان است امادر نقاط دیگر جهان مانند ایران نیز کشت می‌شود.

در ایران این گیاه پس از برداشت جو یا گندم کاشت شده و در فصل پاییز زمانی که دانه‌های آن سفت و غلاف‌های آن زرد یا سیاه شد، در چند نوبت محصول آن برداشت می‌شود.

نام انگلیسی ماش از لغتی هندی به معنی «دانه سبز» مشتق شده‌ و در چین به سویای سبز معروف است.

سابقه کشت و استفاده از ماش به چهار هزار سال پیش در جنوب هند باز می‌گردد.

ماش گیاهی علفی، دارای ساقه زاویه‌دار به ارتفاع ۴۰ تا ۷۰ سانتیمتر است .

در هر بوته ۲ تا ۸ غلاف و در هر غلاف ۱۰ تا ۲۰ دانه به رنگ سبز، طلایی، قهوه‌ای و سیاه مشاهده می‌شوند..

میوه ماش باریک ، دراز و قهوه‌ای رنگ است و دانه‌های کوچک کروی به رنگ خاکستری، قهوه‌ای یا سبز در آن جای دارد.

خواص ماش درویش 

۱ ـ سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و از بدن در برابر عفونت‌ها و ویروس‌ها محافظت می‌کند.

دانه‌های ماش شامل طیف وسیعی از مواد مغذی گیاهی هستند که ضد میکروب و ضد التهاب در نظر گرفته می‌شوند، و همین ویژگی‌ها باعث می‌شود که آنها سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند و با باکتری‌های مضر، ویروس‌ها، سرماخوردگی و بسیاری از اختلالات دیگر مبارزه کنند. ماش باعث تعادل باکتری‌ها در دستگاه گوارش می‌شود و به این ترتیب به جذب مواد غذایی و بهبود سیستم دفاعی کمک می‌کند.

۲ ـ دانه‌های ماش منبع عالی ویتامین‌ها و مواد معدنی، مانند فولات و منیزیم هستند.

هر یک فنجان ماش ۱۰۰ درصد از ارزش روزانه‌ی فولات را برای شما فراهم می‌کند! فولات به عنوان ویتامین B۹ نیز شناخته می‌شود) یک ویتامین مهم برای سنتز DNA، سلو‌ل‌ها و رشد بافت‌، تعادل هورمونی، عملکرد شناختی، و حتی تولید مثل است.)

۳ ـ سلول­ها را ترمیم می‌کند.

ماش حاوی میزان بالایی از پروتئین است و برای بهبودی زخم یا آسیب پوستی فایده‌ی زیادی دارد. همچنین، جوانه‌های ماش برای بهبود استقامت بدن بسیار مفید هستند.

۴ ـ کم‌خونی را درمان می‌کند.

ماش دارای میزان زیادی فیبر و آهن است که برای بهبود تشکیل گلبول‌های قرمز مفید است. در نتیجه، این ماده‌ی خوراکی می‌تواند بهترین راه‌حل برای درمان کم‌خونی باشد.

۵ ـ برای سلامت استخوان‌ها مفید است.

ماش حاوی مقدار فراوانی کلسیم و فسفر است که برای سلامت استخوان فایده دارند. با مصرف ماش می‌توانیم از بروز پوکی استخوان در سالمندان جلوگیری کنیم..

۶ ـ به گردش خون کمک میکند

ماش به دلیل داشتن ویتامین K کمک به گردش خون سالم و جلوگیری از انعقاد خون میکند. افرادی که دچار مشکل انعقاد خون هستند میتوانند این حبوبات را در برنامه غذایی شان جایگزین کنند.

 

 

مرزه خشک درویش
لپه درویش
فهرست