زردچوبه ادویه‌ای است که شکل طبیعی آن تا حدودی شبیه زنجبیل است ولی وقتی به صورت پودر درمی آید، رنگ مشخصی که مخلوطی از زرد و نارنجی است پیدا می کند.

پودر زردچوبه درویش محصولی مرغوب و کاملا با کیفیت و دارای نشان استاندار است این در حالی است که برخی از انواع پودر زردچوبه موجود در بازار  ممکن است حاوی افزودنی های غیر قانونی مانند نشاسته گندم و رنگ های غیر مجاز و…. باشند که مصرف آنها موجب شکل گیری نشانه هایی نامطلوب در افراد مشود .بنا به تجربه متخصصین پودر زردچوبه ای خوب است که رنگ زرد یکنواخت داشته باشد و از الک به راحتی رد شود و بوی نم و کهنگی ندهد و پودر زرد چوبه درویش تمام این ویژگی ها را داراست .رنگ نوع مرغوب زردچوبه زرد مایل به نارنجی است.

گرد زردچوبه در آشپزی کشورهای جنوب آسیا نقش مهمی دارد.از این ادویه برای معطر و خوش رنگ کردن غذا استفاده می شود. در بسیاری از محصولات مانند نوشیدنی های کنسرو شده، محصولات پخته شده، محصولات لبنی، بستنی، ماست، کیک زرد، آب پرتقال، بیسکویت، رنگ پاپ کورن، غلات، سس و ژلاتین از آن استفاده می شود. زردچوبه جزء اصلی پودر کاری است. معمولا در فرم خشک و پودری استفاده می شود، زردچوبه هم مانند زنجبیل به صورت تازه نیز استفاده می شود.

.

زردچوبه گیاهی با نام علمی Curcuma longa از گیاهان رده زنجبیل وارها «Liliopsida» است

زردچوبه گیاهی چند ساله و بومی هندوستان است. این گیاه در دمای 20 تا 30 درجه سانتی گراد در محیطی مرطوب و پر باران رشد میکند. ساقه های زیر زمینی (ریزوم ها) پس از جمع آوری در آب جوش ، جوشانده می شود. پس از خشک کردن ، پودر شده و به عنوان ادویه پرکاربرد وارد بازار مصرف می شود.

این فراورده گیاهی حاوی ترکیباتی کورکومینوئید می باشد که فعال ترین ترکیب آن کورکومین است که خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدان بسیار قوی  دارد. این گیاه در کشورهای جنوب شرقی آسیا نیز رشد می کند. گیاه زردچوبه را میتوان به صورت گیاه تازه و یا پودر شده مصرف کرد.

خواص زردچوبه درویش :

۱ ـ ویژگی های ضد التهابی زردچوبه: در مطالعات متعدد، کورکومین، یک ترکیب قوی در زرد چوبه است که می تواند تورم بدن را کاهش دهد.

۲ ـ زردچوبه برای بهبود سلامت مغز و جلوگیری از بیماری های عصبی: کورکومین موجود در زرد چوبه می تواند تجدید حیات سلول های مغزی را نیز افزایش دهد. و آروماتیک – تورمرون، یک ترکیب فعال دیگری در زرد چوبه است که می تواند رشد سلول های بنیادی عصبی در مغز را تا 80 % افزایش دهد.

۳ ـ زردچوبه برای جلوگیری از بیماری های قلبی: ویژگی های آنتی اکسیدانی زردچوبه به ویژه در مورد دیابت، تحت حفاظت قلبی قرار دارند. کورکومین موجود در زرد چوبه به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند در نتیجه به سلامت قلب کمک می کند.

۴ ـ زردچوبه مانند ضد عفونی کننده طبیعی کار می کند: زردچوبه خواص آنتی باکتریایی عالی را در برابر انواع مختلف باکتری ها نشان می دهد که برخی از آن ها شامل ای.کولای، استافیلوکوکوس اورئوس و تیفی سالمونلا و ویژگی های ضد عفونی کنندگی آن می شود.

۵ ـ زردچوبه برای کمک به درمان دیابت :کورکومین می تواند سطح گلوکز خون را کاهش دهد در نتیجه به جلوگیری از دیابت کمک می کند.

۶ ـ زردچوبه برای بهبود ایمنی بدن:خاصیت ضد التهابی زرد چوبه می تواند به افزایش ایمنی تا حد زیادی کمک کند. مشخص شد که کورکومین برخی از سلول های ایمنی خاص را متوقف می کند که وقتی بیش از حد کار می کنند، می تواند منجر به بیماری هایی مانند بیماری های قلبی و چاقی شود.

زردچوبه
پروژه تکی
فهرست