بلغور جو درویش

بلغور جو در واقع نوعی جو آسیاب شده می باشد، این جو باید طوری آسیاب شود که زیاد مثل آرد خرد و شکسته نشود. ارزش غذایی فوق العاده بالایی دارد طوری که با خوردن بلغور جو احساس سیری میکنید .بلغور جو درویش محصول سال جاری می باشد که به صورت پاک شده و کاملا بهداشتی عرضه می شود. توجه داشته باشید که جو بلغور را برای مدتها می توانید نگه داری کنید چرا که کپک نمی زند و بوی رطوبت نیز به خود نمی گیرد.

از جو بلغور بیشتر در آشپزی استفاده می شود  و برای تهیه انواع آش، سوپ و .. از آن استفاده می شود. یک صبحانه مقوی و مغذی می باشد. در پخت غذاهای مدیترانه ای از آن استفاده می شود.

 

بلغور در لغتنامه به معنای چیزی خرد شده، درهم شکسته و کوفته شده می باشد. بلغور عطر و طعمی شبیه به مغزهای آجیل دارد. یک غذای کامل می باشد. از غلات پر طرفدار می باشد که از آن استفاده های مختلفی می شود. این محصول جایگزین مناسبی برای استفاده از برنج می باشد. این محصول به رنگ زرد یا سفید می باشد.

جو به صورت گیاهی علفی رشد می کند که ارتفاع آن بسته به شرایط مختلف به 120 سانتیمتر نیز می رسد. رشد آسانی دارد و در بیشتر مناطق رشد می کند. برای رشد نیاز به خاک ، آب و دمای مناسب دارد. دانه جو به صورت خوشه ای در انتهای ساقه رشد می کند.

خواص بلغور جو درویش عبارت است از ؛

۱ـ کاهش فشار خون و کلسترول

مصرف منظم جو می تواند به تثبیت فشار خون و پایین آمدن سطح کلسترول بالا در خون کمک کند. بلغور جو سرشار از فیبر محلول است، نوعی فیبر که در کاهش LDL در خون مفید است.

۲ ـ کمک به کاهش وزن

این گیاه دارای ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است. همچنین سرشار از فیبر و پروتئین است و از نظر چربی، کلسترول و قند بسیار کمی دارد. این خواص باعث می شود جو به عنوان یک عامل کاهش وزن ایده آل باشد.

۳ ـ کاهش خطر ابتلا به سرطان

این دانه غنی از فیبر با تقویت سلامت روده و بهبود سیستم ایمنی بدن، می تواند شما را از انواع مختلف سرطان محافظت کند. نه تنها دانه جو، بلکه گیاه جو نیز سرشار از ویتامین های B و کلروفیل است که بدن را سم زدایی می کند و سلول های سرطانی و رادیکال های آزاد بدن را از بین می برد.

۴ـ کاهش علائم آرتزوز

مقاله ای که توسط دانشگاه ایالتی میشیگان منتشر شده است ادعا می کند که مصرف رژیم غذایی پر فیبر باعث کاهش التهاب می شود. همچنین برخی از غلات کامل مانند جو حاوی فیبر محلول هستند که به بدن در جذب بهتر مواد مغذی کمک می کند و هرگونه درد مربوط به تورم و  التهاب مفاصل  را کاهش می دهد.

۵ ـ تقویت استخوان ها و دندان های سالم

جو حاوی چندین ویتامین و مواد معدنی ضروری است که برخی از آنها فسفر، منگنز، کلسیم و مس هستند. همه این مواد مغذی برای حفظ استخوان ها و دندان های سالم از اهمیت برخوردار هستند. آب جو به میزان استثنایی از نظر کلسیم حاوی 11 برابر کلسیم بیشتر از شیر است. این ویژگی به حفظ سلامتی و استحکام کلی استخوان ها و دندان ها کمک می کند.

۶ ـ جلوگیری از بروز سنگ های صفراوی و کلیه

جو برای جلوگیری از تشکیل سنگ های صفراوی در زنان کاملاً مؤثر است. از آنجا که سرشار از فیبر است، ترشح اسیدهای صفراوی را کاهش می دهد، بنابراین باعث افزایش حساسیت به انسولین و کاهش سطح تری گلیسیرید در بدن می شود. جو همچنین با جلوگیری از بروز سنگ و حمایت از سلامت کلیه ها با پاکسازی و سم زدایی کلیه ها شناخته شده است، اما تحقیقات جدی برای حمایت از این گفته وجود ندارد.

 

بلغور گندم درویش
خاکشیر درویش
فهرست