لیمو عمانی درویش

لیمو عمانی میوه خشک‌شده‌ای است که به‌عنوان چاشنی در غذاهای خاورمیانه ای خصوصاً ایرانی استفاده می‌شود. لیمو عمانی تازه رنگ خردلی دارد و بسیار ترش است و آن را در آفتاب خشک می‌کنند تا داخل آن به رنگ سیاه درآید. رنگ پوسته خارجی آن از زرد قهوه‌ای تا سیاه بوده و آن را به‌صورت چاشنی در غذا مورد استفاده قرار می‌دهند. لیمو عمانی درویش به‌صورت گرد کوبیده‌شده و درسته عرضه می‌شود.

لیمو عمانی معمولاً در طبخ خورش‌های ایرانی استفاده می‌شود. آن‌ها را پیش از ریختن در غدا سوراخ کرده، شکسته یا خرد می‌کنند تا طعم آن بیشتر جذب غذا شود .

گاهی نیز آن‌ها را به‌صورت گرد کوبیده یا مغز استفاده می کنند .

ماش گیاه بومی هندوستان است امادر نقاط دیگر جهان مانند ایران نیز کشت می‌شود.

در ایران این گیاه پس از برداشت جو یا گندم کاشت شده و در فصل پاییز زمانی که دانه‌های آن سفت و غلاف‌های آن زرد یا سیاه شد، در چند نوبت محصول آن برداشت می‌شود.

نام انگلیسی ماش از لغتی هندی به معنی «دانه سبز» مشتق شده‌ و در چین به سویای سبز معروف است.

سابقه کشت و استفاده از ماش به چهار هزار سال پیش در جنوب هند باز می‌گردد.

ماش گیاهی علفی، دارای ساقه زاویه‌دار به ارتفاع ۴۰ تا ۷۰ سانتیمتر است .

در هر بوته ۲ تا ۸ غلاف و در هر غلاف ۱۰ تا ۲۰ دانه به رنگ سبز، طلایی، قهوه‌ای و سیاه مشاهده می‌شوند..

میوه ماش باریک ، دراز و قهوه‌ای رنگ است و دانه‌های کوچک کروی به رنگ خاکستری، قهوه‌ای یا سبز در آن جای دارد.

خواص لیمو عمانی درویش 

۱ـ منبع عالی ویتامین D

مقادیر بالای ویتامین D موجود در لیمو سیاه با تقویت استخوان ها خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان را کاهش می دهد و به تقویت عضلات و دندان ها کمک می کند.

۲ ـ تقویت سیستم ایمنی بدن

لیمو عمانی به دلیل مقادیر بالای ویتامین C که دارد به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به عفونت های ویروسی را کاهش می دهد.

۳ ـ سلامت قلب

لیمو عمانی به دلیل مقادیر بالای پتاسیم موجود در آن به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و با تقویت عضلات قلب خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

۴ ـ سم زدایی روده ها

لیمو عمانی به دلیل مقادیر بالای ویتامین C که دارد و همچنین به دلیل خواص ضد میکروبی طبیعی به سم زدایی و پاک سازی روده ها کمک می کند.

۵ ـ  پیشگیری از سرطان

برخی ترکیبات لیمو امانی تقسیم سلولی در بسیاری از سلول های سرطانی را کاهش داده و خطر ابتلا به سرطان را از بین می برد.

هل سبز درویش
نعنا خشک درویش
فهرست