نمک خوراکی حاصل ترکیب دو عنصر سدیم و کلر میباشد. اثرات نمک بر فشار خود به علت وجود عنصر سدیم (ماده موثر بر نمک) در این ترکیب است.
نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت و ساز مواد خوراک در بدن، جابه جایی پیامهای عصبی و کارکرد درست ماهیچهها است.
از آنجا که کمبود عنصر ید در رژیم غذایی انسان موجب بیماریهای گوناگون مانند گواتر میشود، معمولاً به نمک خوراکی تصفیه شده، یدات پتاسیم نیز اضافه میکنند تا مصرفکنندگان از آن بهرهمند شوند و مقدار لازم روزانه را دریافت کنند. این محصول نمک یددار نامیده میشود. نمکهای تصفیه شده یددار به دلیل خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت بیشتر حفظ میکنند. برای حفظ ید در نمک یددار، باید نمک را در مدت کمتر از یک سال مصرف کرد، آن را دور از نور و رطوبت، و در ظرفهای در بسته های پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشهای تیره نگهداری کرد. همچنین هنگام پخت غذا، بهتر است نمک در انتهای پخت اضافه شود تا ید آن تا حد امکان حفظ شود. نمک یکی از چاشنیهای مشترک مورد علاقه ملل های مختلف است
اطلاعات بیشتر
خواص و فواید نمک سزار
۱ ـ کمک به درمان فیبروز کیستیک:
فیبروز کیستیک یک بیماری ژنتیکی است که با از دست دادن بیش از حد نمک و مواد معدنی از طریق عرق، کم آبی و ترشح خلط ایجاد می شود. خلط زیاد، مجرای گوارش را مسدود می کند.در این بیماری از دست رفتن یون های سدیم و کلرید به شکل نمک بسیار بالا است تا اندازه ای که پوست بیماران شور است. برای جبران این ضایعه، چنین افرادی باید غذای شور و نمکی مصرف کنند از آنجا که مخاط مانع جذب چربی در شکم می شود، افراد مبتلا به فیبروز کیستی ممکن است در مواد مغذی محلول در چربی مثل ویتامین های A .D . E . Kکمبود داشته باشند.
۲ ـ تقویت سیستم ایمنی :
نمک اولین آنتی بیوتیک جهان و دارای خاصیت ضد ویروسی است. بنابراین، جایگزینی شگفت برای آنتی بیوتیک های است که عوارض جانبی دارد. نمک سیستم ایمنی بدن را تقویت و به شما کمک می کند تا از بدن در برابر ویروس سرماخوردگی ، تب و بیماری های خود ایمنی به علاوه آلرژی محافظت کنید.
۳ ـ تسکین گلودرد :
غرغره آب نمک گرم ممکن است گلو درد را کاهش دهد و هم چنین به درمان عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی کمک کند. با این حال، شواهد علمی کافی برای اثبات این اثر وجود ندارد. آب نمک ممکن است احساس خارش گلو را کاهش دهد اما لزوما طول درمان عفونت را کوتاه نمی کند.
۴ ـ مفید برای دستگاه گوارش:
*نمک نقش اصلی در فرآیند گوارش و جذب ایفا می کند. نمک، آنزیم آمیلاز در دهان را تحریک می کند. هنگام استفاده، نمک به شما این امکان را می دهد که مزه غذا را بچشید. علاوه بر این، نمک با شکستن مولکولهاب غذا، برای گوارش و هضم غذا مفید است. علاوه براین نمک، هیدروکلریک اسید را ایجاد می کند. هیدروکلریک اسید در ترشحات گوارشی بسیار ضروری است و دیواره های معده را می پوشاند.
۵ ـ بهبود مشکلات تنفسی:
نمک به بیماری های تنفسی مانند آسم، تب کمک می کند، همچنین در کاهش التهاب دستگاه تنفسی بسیار عالی است. .